maanantai 16. toukokuuta 2016

Work Goes Happy

Osallistuin 15.3.2016 järjestettyyn työhyvinvointi tapahtumaan Helsingin Wanhassa satamassa. Tapahtumassa oli neljä eri teemalavaa, joiden lisäksi oli myös erilaisia workshopeja joihin pytyi osallistumaan. Itse en osallistunut workshopeihin, mutta kävin kuuntelemassa seitsemän eri puheenvuoroa eri saleissa, jokaisella salilla oli oma teemansa. 

Kuva täältä

Tapahtumassa minua kiinnosti eniten itsensä johtaminen, johon liittyen oli parikin puheenvuoroa. Ensimmäisessä puheenvuorossa pohdittiin älykästä itsensä johtamista. Puheenvuorossaan Susanna Rahkamo-Kokko mainitsi, että täytyy tietää mihin suuntaan itseään johtaa. On myös tärkeää osata palautua rankasta työrupeamasta. Rahkamo-Kokko vertaakin työntekoa ammattiurheiluun, jossa korostetaan hyvää palautumista rankasta suorituksesta. Jokaisen ihmisen tulisi etsiä omat tehokkaat tapansa palautua. 

Susanna Rahkamo-Kokko: Tie kohti uupumusta: tasapaino


Rahkamo-Kokko heittikin ilmoille kysymyksen, jota jokaisen tulisi välillä pohtia: "Mistä saan energiaa?"

Kysymys herätti itsenikin ajattelemaan asiaa syvällisemmin, mistä oikeasti saan sitä energiaa ja kuinka ylläpidan sitä. Hetken ajatusta pohdiskeltuani, totesin, että itse yritän pitää huolta omasta kehostani, terveellisillä elämäntavoilla, kuten liikkumalla säännöllisesti (kuntosali+lenkit) ja tietenkin terveellisellä ruoalla on suuri merkitys. Nämä asiat sujuvat itseltä jo rutiinilla. Muut asiat mitkä vaikuttavat energiaani on läheisiltä saama tuki. Vaikein asia, jossa itsellä olisi parantamisen varaa on niin paljon, vaan kääntää nekin asiat positiiviseen, jolloin mielikin pysyy positiivisempana.
Taina Riipinen: 11 asiaa itsensä johtamisesta

Sain vastauksia tähän  kysymykseen myös erinäkökulmasta Taina Riipisen puheenvuoron jälkeen. Puheenvuorossaan Riipisen mielestä mielekkääseen työhön vaaditaan sekä kutsumusta, motivaatiota että aloitekykyä tehdä työtä, Riipinen kehottaakin aloittamaan NYT eikä vasta huomenna. Riipisen mukaan on olemassa sekä ulkoista (raha, asema) sekä sisäistä (psykologisten tarpeiden täyttyminen) motivaatiota. Kumpi sitten on itselle se tärkeämpi motivaation lähde, on jokaisen oma valinta. Itselläni on ehkä vähän kumpaakin. Löysin Me naiset lehdestä aiheeseen liittyvän ja mielenkiintoisen artikkelin, joka mielestäni kannattaa lukea.

Tapahtumassa oli myös puhumassa Mika Poutala, joka puhui aihessta: Mitä menestyminen vaatii. Poutalan mielestä täytyy olla intoa mennä työpaikalle tai hänen tapauksessaan treeneihin. Eli täytyy olla intohimoa työtään kohtaan, mikä taas puolestaa voi tuoda sinulle innostusta ja onnellisuuden tunteen tekemästäsi työstä.  Poutalan mielestä tavoitteiden tulisi olla selkeitä ja realistisesti tavoiteltavissa. Poutala antaa kolme asiaa, jota tulee ottaa huomioon tavoitteita asettaessa: 1. tavoitteiden tulee olla yksinkertaisia ja mitatrtavissa 2. kirjoita tavoitteet paperille ja 3. tavoitteilla TÄYTYY olla deadline. 




KAIKKI ON LOPPUPELEISSÄ SINUSTA ITSESTÄSI KIINNI!

- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti